Voor wie is Pesso-psychotherapie?

Pesso-psychotherapie is geschikt voor mensen die gemotiveerd zijn om hun eigen problematiek te onderzoeken, dit is zowel individueel als in een groep mogelijk.

Pesso-therapie is in het algemeen geschikt voor wie zich herkent in de volgende werkpunten:
– Ik voel me belemmerd door onverwerkte gebeurtenissen van vroeger;
– Ik wil een lichaamsgerichte benadering, omdat ik merk dat alleen praten over mijn problemen mij onvoldoende helpt;
– Ik heb baat bij een therapie waarbij op een veilige manier in en met een groep wordt gewerkt;
– Ik heb last van lichamelijke klachten die geen duidelijk medische oorzaak hebben.

Voorwaarde is dat de cliënt voldoende in staat is onderscheid te maken tussen symboliek en realiteit, niet verslaafd is aan middelen en zich in zekere mate op zijn gemak kan voelen in een groep.

Specifiek:

De therapie is ook zeer geschikt voor mensen met een trauma in de voorgeschiedenis. Neurowetenschappers zijn enthousiast over deze mogelijkheid van de Pessotherapie. In de New York Times verscheen onlangs een artikel van Bessel van der Kolk over het belang van Pesso-therapie als behandelmethode voor PTSS, onder de titel “A revolutionary approach to treating PTSD”

Mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit voelen zich soms zeer thuis in deze vorm van therapie, omdat de Pesso-psychotherapie oog heeft voor het ware zelf, ook wel ziel genoemd en omdat Pesso uit gaat van de helende evolutionaire kracht van dit universum, die in ons werkzaam is. Oog voor zingeving.

Share This