Pilkes, H. (Henriëtte)

Edisonweg 10 Alkmaar 1821 BN
info@praktijkpilkes.nl
0648650851

BIG registratie:

Praktijk Pilkes
Mijn naam is Henriette Pilkes. Bij RINO heb ik de opleiding Pesso-Boyden psychotherapie gevolgd. Een prachtige behandelvorm die ik zowel in individuele sessies als in een oefeningengroep op zaterdag toepas. In mijn praktijk lever ik maatwerk. Van de verschillende therapievormen binnen de psychologie stem ik met de cliënt af wat passend is bij de hulpvraag en bij de persoon. In veel spreekkamers wordt voornamelijk gepraat. Wat mijn praktijk onderscheidt van veel andere psychologische praktijken is dat ik ook lichaamsgericht werk. Dit betekent dat er niet alleen gepraat wordt maar ook verkend hoe het lichaam het probleem beleeft. Gevoelens van spanning, stress, angsten, boosheid, verdriet, vreugde, teleurstelling, schaamte worden in het lichaam gevoeld en door het lichaam onthouden en gekoppeld aan situaties. Door hier aandacht aan te besteden en het lichaam mee te nemen in de oplossing voor de hulpvraag werk je er niet alleen in je hoofd aan maar voel en ervaar je ook in het lijf verlichting.
Aangesloten bij beroepsverenigingen:
Psycholoog NIP
Vereniging Pesso-Psychotherapie i.o.
Vereniging Oplossingsgerichte Professionals
Vereniging EMDR Nederland
VGCt i.o. 

Pessogroepen vinden 1 x per 3 weken plaats = 16 x per jaar op zaterdag ochtenden van 10.30 – 12.30 uur.

Bij voldoende belangstelling worden ook specifieke groepen samengesteld ( bijvoorbeeld voor hoogbegaafden of behandelaren).

Basisdiscipline: Psycholoog
Specialisaties: EMDR, Pessopsychotherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Acceptance en Commitment Therapeut, Oplossingsgerichte therapie